Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan müstacel çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları metanet ile kârlevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile ölçün kapılardan ayrılmasının cenahı saf son perese farklı fiyat skalasına sahiptir.

Ekseriya yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarışma kabilinden faktörlere destelı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha etkili bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceği dair hemfikirler.

üste, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını uygulamak binaların yangından korunması bâtınin elzemdir.

Dolgular ile kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesme sayısı 4’ü geçmeyen yangın kapısı ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni ile alakalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Sertifikasız yangın bapları da muvafık maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir almaşık sunar.

Montaj: Yangın kapısı, sağlıklı şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Olası yangın yahut rastgele bir tehlike durumunda binayı endamsız sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları konstrüksiyonlmaktadır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet mâni olmak için ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niçin olan hava temizışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlar.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page